In 1973 ben ik geboren te Apeldoorn als nakomer en enige zoon in een arbeidersgezin met 3 oudere zussen. Van kinds af aan ben ik gek op techniek. Eerst lego, treinen en modelracebanen waar ik me prima alleen mee kon vermaken. In mijn tienertijd ontstond de liefde voor computers en alles wat daarmee te maken heeft. Mijn eerste computer was een ZX spectrum. Superding. Op deze computer heb ik leren programmeren. Daarna volgde al snel de eerste PC waarop ik leerde programmeren in C en Assembler.

Met de komst van modems en de eerste netwerken werd mijn wereld groter en nam ik deel aan lan-parties, waaronder in Denemarken. Om in Denemarken te komen heb ik een busreis georganiseerd zodat we met een groep van 80 man konden reizen. Maar niet alleen het programmeren vond ik interessant, ook de hardware zelf, waardoor ik computers ging samenstellen en verkopen. Dit groeide tijdens mijn studie Telematica in Utrecht verder uit naar advies, systeemontwerp en beheer voor MKB bedrijven.

De studie maakte duidelijk dat ik naast de techniek ook heel veel interesse heb in de meer “softe” kanten van ICT, zoals de besturing van organisaties, de rol van IT, trends, visie, strategie, het managen van (vaak complexe) IT infrastructuren, ITIL, project & portfolio management en communicatie. Om hiermee in de praktijk in aanraking te komen besloot ik te gaan werken voor grote, internationale ICT dienstverleners, zoals LogicaCMG (nu CGI) en IBM. Via deze bedrijven heb ik bij verschillende grote opdrachtgevers in Nederland (en daarbuiten) gewerkt.

Graag mag ik startende ondernemers bijstaan die mij om advies vragen op gebieden waar ik ervaring in heb, zoals visie en strategie, business model, product development, e.d. Het geeft veel voldoening om dit te doen. Momenteel stoei ik met ondernemingen die meer publiek aan zich willen binden via social media en hun website. Hierbij gebruik ik standaard content management systemen in de cloud en responsive themes om snel en eenvoudig een platform voor zelfstandigen neer te zetten die eenvoudig bij te houden is en maximaal integreert met social platforms.

Maar niet alleen computers houdt me bezig. Zo ben ik gek op lekker eten en ik kook graag. Ik ben dan ook lid van een kookclub met vrienden van mijn VWO tijd. In 2014 zijn we zelfs een weekje voor kookles in Italie geweest. http://www.borgopianello.eu Ook al ben ik niet echt sportief, toch houd ik me in mijn vrije tijd bezig met hardlopen, fitness workouts en fietsen (wel bij mooi weer). Met name omdat het moet, het is gezond voor lijf en geest en houdt me scherp. Skiën in Frankrijk en Oostenrijk kan ik ook heel erg waarderen.

Ik ben naast koken bijzonder geïnteresseerd in architectuur, ontwerp en inrichting van huis en tuin. Dit heeft uiteindelijk geleidt tot het ontwerpen van mijn eigen huis (ik heb daarvoor architectuurles gehad van docent architectuur Rob Bruinsma). Zo heb ik het huis ontworpen, de schetsontwerpen getekend en het 3d ontwerp incl. maquette gemaakt. Ook de basis van de tuin heb ik ontworpen en het definitieve tuinontwerp is gemaakt in samenwerking met Jolanda Vreeken (www.joosbuiten.nl).

Maar ik ben niet alleen in het ontwerpen geïnteresseerd. Ik ben gek op ‘doe het zelf’ en heb een schuur vol bijbehorend gereedschap. Ik bouw en klus dan ook druk rondom het huis. Als laatste ben ik jaarlijks actief als collectant voor het reumafonds.

Uiteraard ben ik niet alleen maar druk, soms vind ik het heerlijk om omringt door tijdschriften en mijn Ipad op de bank te ‘hangen’ en verder niets te doen, maar dat komt wellicht te weinig voor. Ook hangend in de bank luisteren naar muziek vind ik ontspannend. Of sitcoms op TV, ook lekker.

Vakanties kenmerken zich door kamperen in Italië (Lago d’Iseo), skiën en met enige regelmaat City Trips naar Londen, Rome, Barcelona, Parijs, Wenen.

 

Martijn